Meest Gestelde Vragen

Op basis van de resultaten van een proefles en zijn ervaring kan de instructeur een inschatting maken hoeveel rijlessen je ongeveer nodig zal hebben. Houd wel altijd in gedachten dat het een inschatting is, je kunt je sneller of minder snel ontwikkelen dan je rijinstructeur op basis van de proefles heeft ingeschat. Misschien ben jij op de openbare weg gespannen en leer je minder snel. Misschien krijg je last van een tijdelijke terugval, bijvoorbeeld doordat je onregelmatig rijles hebt.

Het is normaal dat er ongeveer 40 rijlessen nodig zijn om aan het praktijkexamen deel te nemen. De BOVAG gaat er vanuit dat iemand van 18 jaar ongeveer 41 rijlessen nodig heeft en elke jaar dat iemand ouder is, je één rijles meer nodig hebt. Uiteraard is dit een gemiddelde, niet iedereen is gelijk. De één heeft meer aanleg dan de ander. Het belangrijkste is dat je wordt opgeleid tot een veilige en verantwoordelijke bestuurder.

Als je sneller je rijbewijs wilt halen dan volgen hieronder een aantal tips:

  • Rijlessen van 120 of 90 minuten zijn effectiever dan rijlessen van 60 minuten.
  • Neem 2 keer per week rijles in plaats van 1 keer per week.
  • Probeer, als je bij iemand in de auto zit, mentaal/actief mee te rijden.
  • Zorg dat je op tijd je theorie-examen hebt gehaald!

Ja, dat kan. Wij raden altijd aan om eerst een proefles te nemen. Zo kom jij en jouw instructeur erachter hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt.

De proefles met aansluitend een adviesgesprek kost €30,-. Besluit je daarna verder te gaan met de opleiding dan wordt de proefles weer verrekend met je factuur. In dit geval is de proefles dus GRATIS!

Ja, dat kan!

Bij Rijschool Alfabet krijg je een vaste instructeur en auto.

Rijschool Alfabet gebruikt op moment Volkswagen Golf 7.